Home   De Swaef   Activiteiten   Excursie Maasstad Ziekenhuis

Excursie Maasstad Ziekenhuis

Op 25 mei zijn de 2e-jaars leerlingen met Zorg & Welzijn op excursie geweest naar het Maasstad Ziekenhuis. We mochten daar mee kijken met de facilitaire dienstverlening, die uit allerlei afdelingen bestaat. We zijn in groepen langs zes afdelingen geweest.

Bij de afdeling beveiliging zagen we hoe een groep beveiligers 24 uur per dag de veiligheid binnen en buiten rond het ziekenhuis bewaakt. We hebben geleerd dat een goede beveiliger vooral werkt met woorden en niet met zijn handen. Bij de afdeling logistiek is verteld hoe al het materiaal het ziekenhuis binnenkomt en hoe het afval het ziekenhuis weer verlaat. We mochten zelfs meekijken op de Intensive Care hoe daar de voorraad van materialen wordt bijgehouden. In de keuken zagen we hoe het eten en drinken voor de patiënten wordt verzorgd en bij de schoonmaakafdeling hoe belangrijk het is om een ziekenhuis vrij van bacteriën te houden. De linnen- en kledingafdeling lijkt wel een kleine fabriek. Een aparte afdeling bestaat uit de groep vrijwilligers. Deze afdeling heet ‘Hospitality’ en hier werken vrijwilligers die nieuwe patiënten in de hal van het ziekenhuis ontvangen en eventueel naar de juiste afdeling brengen.

Al met al hebben we een leerzame ochtend gehad en weten we inmiddels dat er in een ziekenhuis veel meer gebeurt dan wij dachten. Maasstad, bedankt dat wij achter de, normaal voor ons gesloten, deuren in het ziekenhuis mochten kijken!