Home   De Swaef   Activiteiten   Excursie Zorg & Welzijn april 2017

Excursie klas 2, profiel Zorg & Welzijn

De afdeling Zorg & Welzijn heeft tijdens de projectweek op woensdagmorgen
5 april een mooie excursie georganiseerd naar een basisschool in de buurt:
‘De Kameleon’. De kinderen van deze school kenden we al een beetje, want zo af en toe komen zij bij ons op school om samen met onze 2e-jaars leerlingen Zorg & Welzijn een hapje eten te bereiden in de grote keuken.

Toen dhr. Kloppenburg ‘De Kameleon’ belde om te vragen of zij ons konden helpen bij de invulling van de excursie, werd direct enthousiast gereageerd: zij hadden juist deze week een zogenaamd 'buitenthema'. Heel veel lessen worden dan gegeven in de buitenruimte van de school. Het kwam dus heel goed uit als het personeel een beetje bijgestaan kon worden door onze leerlingen.

Het doel van deze ochtend werd dan al ook al vlug duidelijk: 'De leerling kan een eenvoudige instructie maken voor een bewegingsspel voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar, en kan deze instructie uitvoeren en de doelgroep begeleiden'.

Het werd een prachtige ochtend. Onderstaand enkele foto's, waaruit u kunt zien hoe onze leerlingen én de leerlingen van ‘De Kameleon’ hebben genoten. Dit blijkt ook uit het volgende berichtje van de contactpersoon van ‘De Kameleon’:
“Wij vonden het een erg leuke ochtend met jullie studenten op onze school. Vooral de kinderen, maar ook de leerkrachten hebben genoten van het plezier van de kleuters en de tieners. Wat ons betreft is dit voor herhaling vatbaar. Complimenten voor de leerlingen. Ze hadden het goed voorbereid en gedroegen zich voorbeeldig.”

 


... LOADING ...