Home   De Swaef   Activiteiten   Exitdag Techniek

Bumperballen in de bagger

Acht levensgrote ballen met acht jongens verstopt ín die ballen. Rennend, struikelend en vooral glijdend achter de bal aan, door de bagger. Team Techniek vierde dit jaar de Exitdag van de vierde klas met zo’n tachtig jongens, één meisje en een stuk of twintig docenten op het terrein van de Dordtse scouting. Een enkele regenbui aan het begin van de dag drukte de pret niet. Integendeel, de modder maakte het mountainbiken een stuk spectaculairder.

Behalve bumperballen en mountainbiken mochten de leerlingen bierkratten stapelen, een touwbaan nemen en zak slaan op een balk. Voor de meeste leerlingen vormden de Highland Games en het lasergamen de twee hoogtepunten van de dag. Bij de Highland Games, afkomstig uit de Schotse Hooglanden, moesten een houten paal, een speer en een hamer worden weggeslingerd én zo vaak mogelijk een balk boven het hoofd worden getild. Eén leerling wist de loodzware paal niet alleen weg te gooien, maar ‘m ook nog eens 180 graden over de kop te laten gaan. Het recordaantal keren dat de balk boven het hoofd getild werd kwam op 55 keer bij een leerling en 80 keer bij een docent Bouwtechniek. Bij de lasergames speelden twee teams tegen elkaar.

Na de spellen volgde een maaltijd met broodjes hamburger, worst en saté. “Het was echt gaaf,” zei een leerling na afloop.

 


... LOADING ...
 
  1 / 2