Home   De Swaef   Activiteiten   Lichamelijke Opvoeding 2

Lichamelijke Opvoeding 2

Sinds begin dit schooljaar komt er elke donderdag een groep van 13 leerlingen vanaf 15.00 uur LO2 volgen in onze gymzalen. Ze zitten in het derde leerjaar van de gemengde leerweg G of G-PLUS. Deze groep leerlingen heeft vrijwillig voor dit extra vak gekozen. 

We zijn er als gymsectie trots op dat het gelukt is om dit voor de leerlingen van De Swaef te organiseren. LO2 heeft een duidelijke meerwaarde. Hierbij kunt u denken aan de aansluiting op vervolgopleidingen, leren samenwerken en een 7e vak of compensatie van een ander vak! Ook voor ons als gymdocenten is het leuk om met deze zeer gemotiveerde jongens en meiden te kunnen werken. Ze hebben al veel gedaan! 

We zijn begonnen met de nieuwe sport flag football. Ook is er gebokst en hebben we verschillende tikspelen behandeld. Op dit moment zijn we bezig met volleybal, de handstand overslag en krijgen de leerlingen les in EHBO. 

We zijn echter niet alleen tijdens de lessen op donderdag in touw. Op zaterdag 24 september hebben we bij de Brouwersdam gesurft. Na de kerstvakantie hopen we nog te gaan klimmen in een klimcentrum en op D.V. zaterdag
14 januari willen we een ‘outdoordag’ organiseren. Verder organiseren de leerlingen de pauzevoetbaltoernooien op school. Ze hebben hiervoor ook een prachtig shirt en jack van ons gekregen. Zo kan iedereen zien wie ze zijn en wat ze doen. 

Volgend schooljaar hopen we weer met een nieuwe groep leerlingen aan de slag te gaan. In mei gaan we aan de huidige G en G-PLUS leerlingen uit het tweede leerjaar vragen of ze in schooljaar 2017/2018 LO2 willen gaan volgen.

 

         

  


EHBO-les