Home   De Swaef   Activiteiten   Present in Rotterdam-Zuid

Present in Rotterdam-Zuid

Op het Beroepencollege vinden we het belangrijk dat leerlingen ervaren wat burgerschap is. We willen present zijn in de wijk. In de maand december zijn we daarom aan de slag gegaan in het mooie Rotterdam-Zuid.

De klassen werden verdeeld in kleinere groepjes en gingen op pad naar de projecten in de wijk. Er is heel wat werk verzet! Eén van de klussen was het helpen van een wijkbewoner bij het leegruimen van zijn huis. Daarnaast is de tuin van een oudereninstelling leeggehaald en opgeruimd en is een jeugdhonk versierd voor de kerst. Leerlingen zijn op pad geweest met verstandelijk beperkte mensen. Er zijn muren in een buurthuis gesausd en samen met hen zijn kerststukjes geknutseld. En, hoewel het nogal koud was, is een aantal contacten van ‘House of hope’ verblijd met een kerstpakketje.

Praktisch is er veel gedaan; mensen zijn geholpen met de dingen die zij zelf niet meer konden. Daarnaast zijn er ook heel veel contacten ontstaan tussen deze leerlingen en de mensen in de omgeving van de school. Leerlingen hebben ervaren dat vrijwilligerswerk ook gewoon heel erg leuk kan zijn!