Home   De Swaef   Activiteiten   Week van de procestechniek

Week van de procestechniek

Onlangs hebben we met de leerlingen van leerjaar 2, die het profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE) hebben gekozen, deelgenomen aan de Week van de procestechniek. Dit is een landelijk initiatief om leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met de procestechniek en de beroepen die daarbij horen, in het bijzonder de procesoperator, de onderhoudsmonteur en de laborant. Het programma van deze week bestond uit een gastles op school en een bedrijfsbezoek.

Tijdens de gastles hebben we informatie gekregen over de genoemde beroepen en hebben we ons verdiept in de werking van een raffinaderij. Wanneer je bezig bent met natuur- en scheikunde, mogen de proefjes natuurlijk niet ontbreken!

We hebben een bezoek gebracht aan Neste. Dit van oorsprong Finse bedrijf heeft op de Maasvlakte een fabriek waar hernieuwbare diesel wordt geproduceerd. Een rondleiding over het bedrijf, een kijkje in het laboratorium en de controlekamer… we hebben de complete fabriek mogen bekijken.

Het tweede deel van de excursiedag hebben we doorgebracht bij het EIC Mainport in Rozenburg. Op verschillende manieren hebben we nader kennisgemaakt met werkzaamheden in de procesindustrie: druk regelen in een leidingsysteem, pakkingen maken en flenzen monteren. Op de interactieve tentoonstelling hebben we de vergaarde kennis nog eens op een andere manier kunnen toepassen.

Tijdens de busritten zijn we door onze gids in de bus bijgepraat over de bedrijven die we onderweg gezien hebben en hebben we veel informatie gekregen over het havengebied in het algemeen.

We kunnen terugkijken op een mooie, leerzame en gezellige Week van de procestechniek!

 


... LOADING ...