Home   Guido de Brès   Profiel

Profiel

Op locatie Guido de Brès kunnen leerlingen de volgende typen van onderwijs volgen:

  • mavo
  • havo
  • atheneum en gymnasium.

Guido de Brès telt ongeveer 1700 leerlingen.

Smeetslandseweg 127
3079 CR Rotterdam-IJsselmonde
(010) 292 39 00
infoguido@wartburg.nl
Voor ziekmeldingen: absentguido@wartburg.nl (voor 9.00 uur)

De school staat vlakbij station Lombardijen:
Routebeschrijving

Schoolgids 2016/2017

naar de digitale schoolgids

Tto en véto

Tweetalig onderwijs (tto) is een aparte ‘stream’ binnen het atheneum. Ruim de helft van de lesuren wordt in het Engels gegeven. Aan het eind van de derde klas kunnen de leerlingen een Cambridge Exam English afleggen voor een officieel diploma.
Vanwege het succes met tto zijn we begonnen met het versterkend talen onderwijs (véto). Verschillende klassen in de onderbouw krijgen 2 à 3 vakken in het Engels.

Bresweken

Vier keer per jaar is er één lesvrije week: de Bresweek. Dan zijn er allerlei activiteiten om de leerstof nog dichter bij de leerling te brengen. Bijvoorbeeld door excursies, projecten en grotere vakopdrachten. Ook kunnen er in zo’n Bresweek repetities worden afgenomen. De laatste Bresweek gebruiken we in zijn geheel voor de eindtoetsen.

Brede School

Guido de Brès is een Brede School. We worden gesubsidieerd door de stad Rotterdam om allerlei zaken rond het verlengen van de schooldag vorm te geven. Daarbij hoort ook de maatschappelijke opdracht van de school: meewerken aan goed burgerschap en aan de sociale cohesie in de wijk en daarbuiten. Het is de Onderwijsinspectie opgevallen dat onze school in dit opzicht veel doet. We zijn daardoor voorhoedeschool geworden.

Maatschappelijke stages

De maatschappelijke stage heeft tot doel om leerlingen verantwoordelijkheid voor de maatschappij bij te brengen. We beseffen heel goed dat dit niet zomaar in een korte stage vorm te geven is. Daarom geven wij ook binnen de vakken en tijdens de Bresweken aandacht aan ‘goed burgerschap’. Hulp en dienst aan de ander zijn belangrijke noties in het christelijk geloof.

Culturele activiteiten

Het schoolorkest ‘La Réjouissance’ geeft regelmatig pauzeconcerten. Ook treedt het schoolkoor op tijdens kerst- en paasbijeenkomsten. Er zijn regelmatig thematische schoolavonden, bijvoorbeeld over Israël of over de Amerikaanse verkiezingen.