Home   Wartburg College   Organisatie   Profiel

Profiel

Het Wartburg College biedt christelijk voortgezet onderwijs op reformatorische grondslag. De school telt ruim 4.000 leerlingen, verspreid over vier locaties in Rotterdam en Dordrecht. Leerlingen kunnen bij het Wartburg College terecht voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium.

Principieel – betrokken – present

Deze drie woorden vertegenwoordigen de kernwaarden van het Wartburg College.

Het Wartburg College is een school met een roeping: in onze woorden en daden willen we de reformatorische identiteit van de school laten uitkomen. Het hele schoolleven willen we doortrokken laten zijn van Bijbelse principes: van de dagelijkse bijbellezing en het gezamenlijk gebed tot en met de ontwikkeling van eigen lesmethodes voor bepaalde vakken.

Ons onderwijs wordt gegeven door teams van betrokken docenten. Betrokken verwijst naar de wezenlijke betrokkenheid op elkaar: de betrokkenheid van de docent op zijn/haar leerling, het oog voor elkaar hebben binnen het docententeam en de scholengemeenschap. Betrokkenheid gaat ook over de leerlingenzorg, over het recht doen aan de capaciteiten van de individuele leerling.

De school staat midden in de samenleving. We zijn present. Wij zien het als onze taak om onze leerlingen zo toe te rusten dat zij met een christelijke overtuiging in de samenleving hun roeping gaan vervullen als burgers van twee rijken. Daarin past het dat leerlingen met begeleiding vanuit de school activiteiten doen voor en met andere mensen uit onze samenleving. Iedere locatie van het Wartburg College heeft daarvan concrete voorbeelden.