Home   Werken bij   Duale opleiding

Duale opleiding

Stap voor stap groei je de school in

Heb jij een groot hart voor jongeren? Sta je midden in de maatschappij en is het reformatorisch onderwijs helemaal ‘jouw ding’? Dan kun je als duale student meteen bij ons aan de slag!
Vrijwel vanaf dag één van je opleiding tot docent loop je al bij ons op school. Kom je net van school, dan is dat vaak nog even wennen. Maar na een tijdje baan jij je een weg tussen de leerlingen zoals een echte docent dat doet!
Het leuke van het duale traject is dat je op een heel natuurlijke manier de school in groeit. Duaal betekent dat je je opleiding op twee plekken krijgt. Bij ons op school krijg je het pedagogisch-didactische deel. Bij de leraren-opleiding volg je het vakinhoudelijke deel. Een mooie combinatie van leren en werken.

Natuurlijk krijg je volop begeleiding. David Geuze is de centrale opleidings-coördinator. Wil je je duale opleiding bij ons volgen, dan heb je het eerst met hem contact. Hij kent de weg binnen de school.
Ga je eenmaal bij ons aan de slag, dan krijg je een gecertificeerde docenten-opleider. Hij of zij is jouw persoonlijke begeleider. En dan is er ook nog de vakcoach. Die behartigt de vakinhoudelijke component van de stage.

Gedurende het eerste en tweede leerjaar begeleidt een docent je steeds bij het lesgeven. Aan het eind van het tweede leerjaar volgt een assessment. Daardoor kunnen wij een goede inschatting krijgen van jouw kwaliteiten en jouw eventuele zwakke kanten.
Vanaf het derde leerjaar krijg je de status van ‘onbevoegd docent’. Dat is het moment waarop je eigen klassen krijgt – inclusief alles wat daarbij hoort zoals ouderavonden, rapportvergaderingen en noem maar op. Ook dan gaat de begeleiding gewoon door.

Heb je een diploma havo-5 of vwo-6, dan kan je meteen met het duale traject aan de slag. In het eerste en tweede leerjaar ontvang je de normale studie-financiering en de OV-studentenkaart. Vanaf het derde jaar wordt het aantal uren dat je geeft, aan je uitbetaald. Je eerste salaris dus!

Wat wij heel belangrijk vinden, is dat je de grondslagen en doelstellingen van het Wartburg College onderschrijft. Immers, als jij voor de klas staat, ben jij de identificatiefiguur. Leerlingen kijken naar jou en nemen jouw voorbeeld over. Daarom hebben we altijd met jou een gesprek over de identiteit van de school en hoe jij daarin past.

En als je klaar bent….. dan ligt er vrijwel gegarandeerd een baan in het voortgezet onderwijs voor jou klaar!

Meer weten?

Algemene informatie over duale opleidingen vind je bij allerlei hogescholen in Nederland. Daarnaast werkt het Wartburg College nauw samen met Driestar educatief.
Wil je meer weten over het duale traject, speciaal bij het Wartburg College? Of eerst een dagje meelopen voordat je besluit het duale traject in te gaan?
Neem dan contact op met David Geuze: 010-2866023 (school) of mail naar DIGeuze@wartburg.nl