Het Beroepencollege: een echte vmbo-school!

Wil jij naar het vmbo? Dan hebben we je veel te bieden! Van vmbo-basis tot en met een speciale plus-variant. We bereiden je voor op het mbo. We werken hiervoor intensief samen met het Hoornbeeck College.

Vmbo-G en G-Plus

De gemengde leerweg van het vmbo wordt op de meeste scholen vmbo-gt genoemd. Bij ons op school hebben we twee varianten: vmbo-G en vmbo-G-Plus. Maar niet alleen de naam is anders, ook de opleiding ziet er anders uit. Vmbo-G en vmbo-G-Plus combineren theorie en praktijk op een unieke manier. Ben je slim en handig? Dan is dit echt iets voor jou!

Theorie en praktijk

De nadruk ligt bij deze variant van het vmbo meer op de theorie. Veel van wat je leert staat in de boeken. Deze opleiding sluit dan ook aan bij het hoogste niveau van het mbo. Het unieke bij ons op school is dat je daarnaast ook beroepsgerichte vakken krijgt. Maar liefst 8 uur per week volg je deze praktische vakken. Een ideale combinatie dus als je graag met je hoofd en handen werkt!

G-Plus: wiskunde op havo-niveau

Naast de normale vmbo-g opleiding, hebben we ook een G-PLUS opleiding. Naast de normale theorievakken en de praktijkvakken, krijg je wiskunde op havo-niveau. Zo dagen we je net wat meer uit en ben je nog beter voorbereid op een vervolgopleiding.

Naar het mbo

Met een diploma van de gemengde leerweg en veel praktijkkennis en ervaring ben je prima opgeleid voor een vervolgopleiding op het mbo. Ook kun je daarna prima verder studeren op het hbo.