Atheneum en gymnasium

Word jij getriggerd door de diepere achtergronden van allerlei vraagstukken? Vind je het leuk om zelf onderzoek te doen? Dan is het vwo echt iets voor jou! Het vwo bereid je voor op de universiteit. Uiteraard kun je met een vwo-diploma ook verder in het hbo.

Atheneum: vwo zonder klassieke talen

Ben je een zelfstandige en kritische denker? Houd je van theoretische concepten, modellen en systemen? Kom dan naar het atheneum bij ons op school. We bieden je een interessant en goed programma waar je jezelf volop kunt ontwikkelen. Op het atheneum volg je in klas 2 en 3 drie vakken in het Engels.

Tweetalig onderwijs

Naast het normale atheneum kun je bij ons op school ook kiezen voor tweetalig onderwijs. Dat is uniek op het Wartburg College. Je kiest hiervoor als je taalgevoel en internationale belangstelling hebt. Ook wil je graag vloeiend Engels leren spreken, schrijven en lezen. Concreet betekent tweetalig onderwijs dat ruim de helft van alle lesuren in het Engels wordt gegeven. Aan het eind van de derde klas leg je een officieel Cambridge FCE-examen af.

Gymnasium: tweetalig onderwijs met Latijn en Grieks

Ook kun je terecht op het gymnasium. Het gymnasium is onderdeel van de stream tweetalig onderwijs. Daarnaast volg je de klassieke talen: Latijn en Grieks. Deze klassieke talen verrassen je waarschijnlijk meer dan je van een ‘dode taal’ zou verwachten. Zo worden de verbanden met andere moderne talen ineens een stuk duidelijker. Ook bieden deze talen je een goed inzicht in de ontwikkelingsgeschiedenis van onze cultuur.