Praktijkonderwijs

Leer jij beter door te doen? En lukt het niet om een vmbo-diploma te halen? Dan is het praktijkonderwijs iets voor jou. Bij ons kun je hiervoor terecht!

Praktisch aan de slag

De naam zegt het al: op het praktijk aan de slag ga je vooral praktisch aan de slag. Daarnaast werk je ook aan jezelf. Wat is bijvoorbeeld een goede werkhouding. En wat komt er allemaal bij kijken als je gaat werken? Daarnaast doe je tijdens stages ook allerlei ervaringen op. Prakrijkonderwijs is onderwijs op maat: wat jij wilt en kunt staat centraal. 

Tweejarige onderbouw

Tijdens de tweejarige onderbouw leer je basisvaardigheden zoals rekenen en wiskunde, Nederlands en informatiekunde. Je leert deze basisvaardigheden zoveel mogelijk toepassen in het dagelijks leven van nu en later. Theoretische kennis wordt direct toegepast tijdens de praktijkvakken, eventuele praktijkopleidingen en de stage. In het tweede jaar ga je op snuffelstage. Twee periodes ga je dan gedurende één dag per week op stage en tweemaal een hele week. In de bovenbouw krijg je steeds meer praktijk, onder andere door uitbreiding van de stage. De bovenbouw duurt minimaal twee jaar, maar meestal drie of soms vier jaar. ​

Toelaatbaarheidsverklaring is nodig

Je kunt niet zomaar aan de slag op het praktijkonderwijs. Hiervoor heb je een toelaatbaarheidsverklaring nodig. Deze verklaring krijg je van het samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs. Neem voor meer informatie hierover contact op met:

Dhr. M. Goedegebuur
MGoedegebuur@wartburg.nl
(078) 639 28 00

Na het praktijkonderwijs

Na het praktijkonderwijs kun je bijvoorbeeld aan het werk of kun je verder leren. Ook een combinatie van werken en leren is mogelijk.

Pro-ductief

De leerlingen van het Praktijkonderwijs leren niet door veel in theoretische boeken te lezen, maar door met onze handen bezig te zijn: pro-ductief dus. In dit kader kunnen deze leerlingen u helpen met verschillende diensten. Bent u benieuwd waarmee de leerlingen u kunnen helpen? Kijk dan op deze pagina.