Busabonnement 2018-2019

Beste ouder, verzorger,

De start van het schooljaar 2018-2019 komt eraan! Natuurlijk wilt u alles hiervoor goed geregeld zien. Ook het reizen van en naar school met openbaar vervoer. In samenwerking met vervoerbedrijf Connexxion bieden wij u de mogelijkheid om een aantrekkelijk geprijsd abonnement aan te schaffen.

Regio-Abonnementen schooljaar 2018-2019

Connexxion biedt het Regio-Abonnement, dat geldig is binnen een aantal zones: het geldigheidsgebied. Om zo goed mogelijk aan te sluiten op de reisbehoeften van scholieren voor een bepaalde periode is het Regio-Abonnement verkrijgbaar in 3 varianten: WINTER, EXAMEN en SCHOOLJAAR. Het tarief is afhankelijk van het aantal dagen waarop gereisd wordt en het gekozen gebied; de scholier betaalt dus alleen voor het deel dat hij echt gebruikt! 

Het abonnement is geldig in Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland, Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee, Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Geldig op:

 • de bussen van Connexxion
 • de trams en RandstadRail van HTM
 • de bussen van HTMBuzz
 • de bussen, trams en metro van RET
 • de bussen van Arriva
 • buslijn 195/295 (Rotterdam-Utrecht v.v.) van Syntus

Bestellen in 4 eenvoudige stappen

 • Bepaal welk abonnement het beste aansluit op de reiswensen. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste centrumzone? Gebruik dan de handige zonetool op onze site of via connexxion.nl/webshop. Selecteer eerst het Regio-abonnement Zuid-Holland om de zonetool te gebruiken. Ook kunt u hier zien bij welke vervoerders en op welke lijnen het abonnement geldig is.
 1. Geef de keuze van het abonnement en de gegevens van de gebruiker door via de website van de school. U kunt in de vakantie het abonnement nog aanvragen tot 22 augustus 2018. Na deze datum nemen we alleen de winterabonnementen nog in behandeling. De keuze van het abonnement wordt door de school doorgegeven aan Connexxion.
 2. Het bestelde abonnement wordt in week 28, tussen 11 juli en 18 juli 2018, klaargezet als bestelling voor het opgegeven OV-chipkaartnummer. De factuur van het abonnement ontvangt u via de school. School berekent per abonnement € 15,- aan administratiekosten. 
 3. U ontvangt in week 28 van Connexxion dan een mail op het mailadres dat is gebruikt bij de bestelling, dat het abonnement klaar gezet is voor gebruik en dat de bestelling opgehaald kan worden bij een OV-chipkaart ophaalautomaat. Ophalen kan bij de ophaalautomaat in de bus.
 4. De scholier reist vanaf de ingangsdatum onbeperkt in het gekozen reisgebied.

Extra informatie over de bestelwijze en gebruik

 • Voor de bestelling heeft u het 16-cijferig OV-chipkaartnummer nodig van de geldige (persoonlijke) OV-chipkaart van de abonnement gebruiker.
 • De 3 varianten van de scholierenabonnementen hebben een eigen vaste ingangs- en einddatum.
 • De scholier is zelf verantwoordelijk voor het tijdig ophalen van het abonnement bij een ophaalautomaat.
 • Defecten aan kaarten of verloren kaarten worden afgehandeld via ov-chipkaart.nl
 • Verloopt de OV-chipkaart voordat of vlak na de ingangsdatum van het abonnement? Vervang deze dan eerst alvorens het abonnement te bestellen. De scholier of de aanvrager van het abonnement is zelf verantwoordelijk voor een geldige persoonlijke OV-chipkaart (met pasfoto).
 • Communicatie over de scholierenabonnementen loopt via de school met Connexxion
 • Om een abonnement te wijzigen of stop te zetten hanteert Connexxion een opzegtermijn van 1 maand. De startdatum van het reisproduct is hierbij bepalend. Een aanpassing van het abonnement geeft u rechtsreeks door aan de school.

Heeft u vragen over de bestelprocedure of een andere vraag neemt u dan contact op met de vervoerscoördinator van de school, mgknobel@wartburg.nl

Wij wensen u alvast een prettige vakantie en veel reisplezier met Connexxion.

Met vriendelijke groet,
Wartburg College


Bijlagen: