Activiteitenweken en excursies

Lessen zijn belangrijk en leuk, maar minstens zoveel leer je van allerlei leuke activiteiten die we organiseren. Zo organiseren we twee keer per jaar een activiteitenweek. Je hebt tijdens deze week geen gewone lessen. De hele week mag je aan de slag met een aansprekend thema. Thema’s voor de activiteitenweek zijn bijvoorbeeld een gezonde leefstijl en omgaan met andersdenkenden. Daarnaast gaan we regelmatig op excursie bij bedrijven of bijvoorbeeld een museum. En in de voor-examenklas ga je op werkweek in Nederland of in het buitenland.

Samen iets betekenen voor anderen

We zijn niet alleen in deze wereld. Daarom vinden we het belangrijk dat we met elkaar omkijken naar onze naaste. Concreet leer je dit tijdens een Maatschappelijke Stage. Bijvoorbeeld door te gaan knutselen bij de vluchtelingenopvang, te helpen bij de voedselbank of het afval op te ruimen in de buurt.

Als christen in de wereld staan

Hoe sta je als christen in de wereld? Vaak brengt dit uitdagende vragen met zich mee. In de 3e klas denken we tijdens Have a break! daarom na over allerlei keuzes die jij in jouw leven moet maken. Bijvoorbeeld over verliefdheid, drank, muziek en grenzen. In de 4e klas hebben we het project Blessed Innovations. We denken na over allerlei vragen die raakvlakken hebben met techniek, milieu en identiteit zoals Nano experimenten, wifi-straling, afluisterpraktijken en internetverslaving. In de 6e klas denken we na over geloof en wetenschappen. Hoe ziet de wereld er na het vwo uit? Zo helpen we je om christen te zijn en te blijven in een seculiere universitaire wereld.