Vraag en antwoord over Somtoday en Zermelo

In de zomervakantie zijn we overgestapt van leerlingen- en ouderweb naar Somtoday. In Somtoday vind u onder andere nieuws, huiswerk, cijfers en absentie. Om in het Somtoday in te loggen, hebt u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Alle ouders waarvan wij het e-mailadres hebben, ontvingen in de zomervakantie van ons een mailtje met hun (nieuwe) gebruikersnaam. Deze eindigt op @ouders.wartburg.nl.

Mail niet ontvangen of gebruikersnaam vergeten? U kunt uw gebruikersnaam opvragen via de site https://wartburg.nl/Over_ons/Inloggen. Onderaan het blok Ouders vindt u de optie “Gebruikersnaam ouders vergeten?”

Als u daarop klikt kunt u uw privé emailadres invoeren, en door op de knop verzenden te klikken, ontvangt u, indien het emailadres in ons systeem bekend is, uw gebruikersnaam. Anders krijgt u een mail met aanwijzingen hoe u uw emailadres kan doorgeven aan de locatieadministratie.

Wachtwoord vergeten? Dan kunt u op dezelfde pagina https://wartburg.nl/Over_ons/Inloggen, bovenin klikken op Wachtwoord vergeten. U kunt hier uw gebruikersnaam invoeren, waarna u een mailtje krijgt met een beveiligingscode waarmee u een nieuw wachtwoord kan instellen.

De volgende vragen kregen we van verschillende ouders over ouderweb, Somtoday en Zermelo, we delen graag de antwoorden met u.

 

1. Ik heb meerdere kinderen op het Wartburg, maar ik zie ze niet allemaal in Somtoday en Zermelo…

De PC of laptop wordt thuis soms gedeeld wordt met meerdere gezinsleden. Als de vorige gebruiker nog staat ingelogd en hij heeft niet uitgelogd of hij of zij heeft gekozen voor ‘Wachtwoord onthouden’, dan komt u automatisch in zijn of haar Somtoday- of Zermelo omgeving. Als die vorige gebruiker een leerling was, dan ziet u dus alleen de gegevens van díe leerling. De oplossing is om eerst uit te loggen en dan opnieuw in te loggen met uw eigen account. Vergeet ook zelf na afloop niet uit te loggen, anders kan uw zoon/dochter inloggen onder uw naam.

In Somtoday:

In Zermelo:

Als u wél staat ingelogd als ouder en u ziet toch niet de gegevens van al uw kinderen, dan vragen we u dat door te geven aan de applicatiebeheerders: applicatiebeheer@wartburg.nl

 

2. Waarvoor heb ik Zermelo nodig?

Zermelo is onze roosterapplicatie. Hierin vind u dus het lesrooster. Het rooster staat echter ook in Somtoday en elke 15 minuten worden alle roosterwijzigingen ook in Somtoday bijgewerkt. Zermelo heeft u vooral nodig bij het inschrijven op een ouderavond. Zodra dat aan de orde is ontvangt u hierover nadere uitleg bij de uitnodiging voor de ouderavond.

 

3. Waar vind ik de informatie die voorheen op ouderweb stond?

Alle persoonlijke gegevens over uw kind (zoals cijfers) vind u nu in Somtoday. Daarin staan ook mededelingen die specifiek voor u als ouder bestemd zijn. Soms gericht op alle ouders, soms wat specifieker voor de ouders van een bepaald leerjaar of een bepaalde klas. Veel algemene informatie kunt u daarnaast terugvinden in de digitale schoolgids. Deze is te vinden op onze website www.wartburg.nl