Zorg en begeleiding

Soms heb je op school een steuntje in de rug nodig. Laagdrempelig en kort of misschien langer en professioneler. Bij ons op school is daar alle ruimte voor.

Je voelt je snel thuis met juniormentoren

De overstap van groep acht naar het voortgezet onderwijs is best spannend. Gelukkig ben je niet de enige. Speciaal voor jou werken we op onze school daarom met juniormentoren. Leerlingen uit de vierde klas zorgen ervoor dat jij je snel thuis voelt. Een juniormentor kan je bijvoorbeeld helpen met vragen over de school of huiswerk.

Mentor is jouw aanspreekpunt

Naast de juniormentor is je mentor jouw eerste aanspreekpunt. Hij begeleidt een jaar lang de klas waarin je zit. Hij kan je met allerlei dingen helpen en vragen beantwoorden. Ook verzorgt hij bijvoorbeeld de administratie van cijfers en rapporten. Ook je ouders kunnen bij de mentor terecht met vragen.

Leren studeren

Iedereen op het voortgezet onderwijs krijgt huiswerk. Dat is soms best even wennen. Natuurlijk praten we hierover tijdens een mentoruur. Kom je er niet uit? Dan is het mogelijk om voor een periode van acht weken huiswerkbegeleiding te krijgen.

Professionele ondersteuning als dat nodig is

Soms komt het voor dat je extra begeleiding nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je dyslectisch bent, faalangst of examenvrees hebt of wilt werken aan je sociale vaardigheden. Op onze school kunnen we je hierin goed begeleiden en helpen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over zorg en begeleiding? Bijvoorbeeld over de vertrouwenspersonen en coordinator leerlingenzorg? Bekijk dan deze pagina in de schoolgids.