Bedrijven gezocht

De leerlingen moeten op school nadenken over hun studie- en beroepskeuze. In de eerste plaats is daarvoor nodig dat ze hun eigen talenten en motieven (dat is ‘waarom ze dingen doen’) ontdekken. In de tweede plaats moeten ze weten wat er ‘in het echte leven’ allemaal te doen is en ervaren hoe het daar gaat.

Als school willen we niet volstaan met het bekijken van beroepenfilmpjes. We willen ook tijdens de excursieweek van 20 t/m 26 april 2018 op bezoek gaan bij bedrijven en instellingen om kennis te nemen van het ‘echte werk’ in de sectoren techniek, landbouw, economie en zorg & welzijn.

Bij diverse bedrijven zijn we welkom, krijgen we een rondleiding en krijgen de leerlingen uitleg welke functies er zijn binnen een bedrijf en welke opleiding daarvoor nodig is.
Maar we zijn nog steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden! Bent u trots op uw eigen bedrijf of het bedrijf waar u werkt en wilt u dit delen met leerlingen? Neem dan contact met ons op. De jeugd is de toekomst, ook van uw bedrijf.

We zoeken bedrijven/instellingen voor een bedrijfsbezoek van een groepje van ongeveer tien leerlingen onder leiding van een docent. Het bedrijfsbezoek duurt ongeveer anderhalf uur. Wel moet dit bedrijf op fietsafstand (maximaal 30 minuten) van de Marnix zijn. Mogelijk bent u bereid om tijdens een gastles op school iets te vertellen over uw werk/beroep. Mogelijk is er op het bedrijf of instelling waar u werkt de gelegenheid om een snuffelstageplek (één week) te bieden aan een leerling uit klas 3vmbo-bk of gt.

Als u via de mail aangeeft dat er in principe de mogelijkheid is voor één van de drie genoemde zaken, nemen we contact met u op om verdere afspraken te maken.

Met vriendelijke groet,

J.N. van der Ent, decaan vmbo
E-mail: JNvanderEnt@wartburg.nl