Bezinningsdag 4vmbo

Op 22 februari jl. was er de bezinningsdag. Traditiegetrouw voor 4vmbo-gt. En de nieuwe examenklas 4vmbo-bk was er ook bij! We hebben goed nagedacht over de invulling van het programma, dat natuurlijk afgestemd moet zijn op onze hele doelgroep: principieel, betrokken en present!

Principieel: ds. R. van Kooten hield een heel duidelijke en praktische lezing over ‘Jozef, als werknemer'. De HEERE was met Jozef, ook in de donkere kerker, waar hij terecht kwam, juist omdat hij staande bleef in zijn principe, van gehoorzaamheid aan het zevende gebod. Door het geloof in Christus’ krachten! – Voorbeeld ter navolging.

Betrokken: het bedrijfsleven is de toekomst voor onze leerlingen die snel dichterbij komt, na het naderend examen. PLUS ’t Lam, Barth Installatietechniek en Stichting Cedrah presenteerden zich. Betrokken vertegenwoordigers vertelden ons over de ins en outs, door middel van heldere en praktische presentaties. Dit vraagt om meer!

Present: verantwoordelijke leidinggevenden waren ‘afgevaardigd.’ Zo stonden onze examenkandidaten oog in oog met vertegenwoordigers van een drietal sectoren van het bedrijfsleven.

Daarna gingen onze examenkandidaten met oud-leerlingen in gesprek. Die hadden niet alleen de overstap gemaakt, maar weten ook hen die er nog voor staan, te motiveren.

drs. A. van der Wulp