Excursie Van der Valk Hotel Ridderkerk

Op woensdag 7 maart en 21 maart is een gedeelte van de 2e klas Zorg & Welzijn naar Hotel Van der Valk in Ridderkerk geweest om het ‘serveren van een drankje’ nu eens in het echt te zien. Wat is er zo leuk aan het werken in een restaurant van een (zorg)hotel? We hadden er zin in en de foto’s geven een fraai beeld van het bedienen van je medeleerlingen in een echt restaurant.

Tijdens een rondleiding door het hotel mochten we nog een aantal zaken bekijken waar je als gast zo niet bij stil staat als je daar logeert. Hoe wordt de was verzorgd en wat komt er allemaal kijken bij het bereiden van de diverse gerechten in de keuken. Volgens de chef-kok “de mooiste afdeling van het hele hotel”.

We hebben een aantal vergaderzalen, maar ook een grote zaal gezien en we mochten even om het hoekje kijken van een heuse suite. “Hoeveel kost nu zo’n suite?” was direct de vraag van een kostenbewuste leerling. De reactie was dat dit erg verschillend is: als er veel vraag is en het is erg druk gaan de prijzen per kamer omhoog. Je kunt dan al vlug denken aan zo’n € 100,- tot € 150,- per nacht! In rustige tijden wordt er natuurlijk veel minder voor gevraagd.

Momenteel sluiten we tijdens de lessen op school ons boekje 'Werken in een zorghotel’ af met een Proeve van bekwaamheid, een rollenspel en een digitale toets. Als deze zaken bij elkaar opgeteld vormen uiteindelijk het eindcijfer van het profiel Mens en Zorg. De leerlingen hebben hard gewerkt en vooral ook mooie cijfers gehaald. De excursie naar het Van der Valk Hotel was een fraaie afsluiting van deze module.

De gastvrouw die ons heeft rondgeleid, gaf nog aan dat de leerlingen van harte welkom zijn voor een stage in het hotel. In het 3e leerjaar van het profiel Zorg & Welzijn kunnen de leerlingen die daarvoor belangstelling hebben een kijkje nemen op de website van Van der Valk Hotel in Ridderkerk en zich aanmelden voor een stage. Er volgt dan een (sollicitatie)gesprek met de leerling en als dit goed gaat mogen zij twee weken stage lopen op één van de afdelingen.