Excursie kubuswoningen en

 

 

Markthal mavo 2

 


Op een zonnige middag in de Bresweek vertrokken we met mavo2 naar de binnenstad. Een deel van de groep ging per fiets, een ander deel per trein. Allemaal bij de kubuswoningen aangekomen, maakten de leerlingen daar opdrachten in en buiten de Kijkkubus. Leuk om zo’n woning van binnen te zien, zijn er ook rechte muren? Kun je er gewone meubels in kwijt? De meeste leerlingen zouden er niet willen wonen… Voor het voordeel van een rustige woonplek, vlak boven de binnenstad, waren de leerlingen niet zo te porren. Behalve een aantal kijkopdrachten, hadden de leerlingen ook de opdracht foto’s en selfies te maken voor een fotocollage. Zelfs een aantal spiegelreflexcamera’s waren meegekomen om zo mooi mogelijke foto’s te maken!

Na het bezoek aan de kubuswoningen liepen we naar de Markthal. De leerlingen bekeken de bouwconstructie en uiteraard het prachtige plafond. Ook daar werden opdrachten bij gemaakt en foto’s voor de fotocollage. Uiteraard was er nog wat tijd vrij om rond te lopen in de Markthal, de meeste leerlingen hadden wel zin in wat lekkers. Onder het gewelf van fruit en groenten, werden er donuts, ijsjes en patat naar binnen gewerkt.

De leerlingen maakten deze excursie voor het vernieuwde CKV, wat sinds dit schooljaar KV heet. Al vanaf klas 1 worden excursies gemaakt voor dit vak, waardoor een mooie doorlopende leerlijn ontstaat. In klas 3 wordt het vak afgesloten met een half jaar KV op het lesrooster.