Goede ervaringen met Project Verkeer(d)

Voor de tweedeklassers stonden twee dagen van de laatste Brèsweek geheel in het teken van verkeersveiligheid. Doel: bewustwording van gedrag en gevaren in het verkeer. 

Daarbij werden ze door middel van een wedstrijd uitgedaagd om ervoor te zorgen dat dit thema ook bij anderen in school onder de aandacht gebracht wordt. Er moest namelijk een verkeersveiligheidscampagne bedacht worden in de vorm van een poster of een filmpje. Behalve dat, kwamen er ook gastsprekers. 
Op de eerste dag kwam dhr. Kulkens vertellen over het gevaar van smartphonegebruik tijdens het fietsen. Zijn zoon Tommy-Boy is namelijk omgekomen door een ongeval dat hij kreeg, terwijl hij op de fiets met zijn smartphone bezig was. Een indrukwekkend verhaal dat veel met de leerlingen deed.  In de klassen mocht onder leiding van de docenten doorgesproken worden over onze verantwoordelijkheid tegenover onze Schepper en onze naaste en bij Wie we in zulke situaties terecht kunnen. Bovenal werden we allemaal bepaald bij de eindigheid van het leven, het heden van genade en de eeuwige toekomst. 

De tweede dag was een dag waarop het debat gevoerd werd over gedrag in het verkeer. Dat gebeurde in een aula waarin een waar kruispunt tot stand was gekomen. Telkens streden vier groepen om de punten en de jury beoordeelde wie de beste ‘debater’ was. Tussendoor kregen de leerlingen nog filmpjes te zien over verkeersgedrag en deden ze spellen die daarmee te maken hadden. 
De opgedane kennis en ervaringen hebben de leerlingen gebruikt bij het ontwikkelen van hun campagne. In elke klas is er door de begeleidende docenten een winnaar aangewezen. Deze winnaars strijden op D.V. 22 februari 2018 om de hoofdprijs, namelijk dat de poster of film daadwerkelijk op de site en in school ingezet gaat worden. Houd de site in de gaten voor het resultaat!