Dag van de leraar: Sterk Techniekonderwijs en 25-jarig jubileum directeur Christian Hoekman

5 oktober was een feestelijke dag op Beroepencollege De Swaef, zo niet op alle scholen: de Dag van de Leraar. Op het Beroepencollege werd, naast al het onderwijzend personeel, ook directeur Christian Hoekman in het zonnetje gezet. Op 26 augustus 2021 was het 25 jaar geleden dat Christian Hoekman zijn onderwijsloopbaan begon op Beroepencollege De Swaef van het Wartburg College. Met hart en ziel is hij verbonden aan het Beroepencollege, waar ‘Leren Werkt!’ het motto is.

Leren Werkt!

Tijdens de feestelijke bijeenkomst stond met name het techniek onderwijs centraal en de bijzondere bijdrage die Christian Hoekman hier door de jaren heen aan heeft mogen leveren. In de school was een route aangebracht waarin alle vijf beroepsprofielen zich aan de gasten presenteerden. Handen uit de mouwen en vanaf de eerste dag opgeleid worden tot een professionele vakman of vakvrouw, dat is waar het Beroepencollege voor staat. Dr. R. Toes, voorzitter College van Bestuur: “Het Beroepencollege; een prachtige aanduiding. Het geeft precies de kern weer waar jij en andere collega’s zich voor hebben ingezet. Leren door doen! Daarnaast is ook de theorie belangrijk. De leerling moet weten hoe de theorie in de praktijk kan worden toegepast.”

Gestart als leraar voertuigentechniek
Op 26 augustus 1996 startte Christian Hoekman als leraar motorvoertuigentechniek. Na diverse andere functies vervuld te hebben, werd hij in 2018 benoemd als directeur. Dhr. A.P. Paul, adjunct-directeur Beroepencollege De Swaef: “Je bent graag een meewerkend voorman. Een meewerkend voorman geeft niet alleen leiding, hij is ook betrokken bij de uitvoering. Aan de slag! Dat past bij je, al sinds het begin van je loopbaan.”

Ook de leerlingen hebben op een bijzondere manier toegewerkt naar het jubileum. De profielen BWI (Bouwen, Wonen & Interieur), PIE (Produceren, Installeren & Energie) en M&T (Mobiliteit & Transport) hebben als cadeau een tafellamp ontworpen en gemaakt. Met een beukenhouten voet, een drijfstang van een motor en een lampenkap van roestvrijstaal in de vorm van het logo van het Beroepencollege zijn de drie technische profielen aan elkaar verbonden. Met de nieuwste lasertechnieken zijn verschillende facetten van het Beroepencollege in de lampenkap aangebracht!

In het kader van de Dag van de Leraar ontvingen alle gasten en collega’s een presentje mee naar huis.