Mobiliteit & Transport (M&T) – een profiel met toekomst!

De wereld van mobiliteit en transport staat niet stil. Het gaat er zelfs razendsnel aan toe als we kijken naar de vele ontwikkelingen. Ook het aantal vacatures binnen deze branche stijgt razendsnel!

Dit is één van de redenen dat autodealers in Rotterdam hebben besloten om samen te investeren in het onderwijs. Hierbij richten ze zich op opleidingen in de auto- en bedrijfswagentechniek. Beroepencollege De Swaef, profiel M&T, is betrokken bij dit initiatief ‘NexTechnician Rotterdam’. Het doel is om directe koppelingen te maken tussen bedrijfsleven en onderwijs, om direct en op lange termijn een betere aansluiting te hebben tussen arbeidsmarkt en onderwijs. Lees meer hierover: www.nextechnician.nl/nieuwsbrief-nextechnician-rotterdam/.

Automonteurs kunnen na het Beroepencollege direct instromen op het Hoornbeeck College, waardoor een doorlopende leerlijn vmbo-mbo is gerealiseerd.

Vanuit het initiatief NexTechnician zijn er vorig schooljaar ook excursies georganiseerd. Leerlingen van het Beroepencollege brachten een bezoek aan BMW-dealer Breeman, Truckland en Autoschade Charlois. De bedrijven hebben alles laten zien, van showroom tot werkplaats tot carrièremogelijkheden. Onze leerlingen vinden het prachtig om op deze manier kennis te maken met het echte werk. Het is wat ons betreft een prima concept, dat we ook gedurende dit schooljaar graag willen gaan inzetten.