Nieuwe ontwikkelingen Worldschool 

Vier teams werkten deze cursus aan een Worldschool-opdracht. Worldschool is een netwerk dat leerlingen op middelbare scholen in contact brengt met échte opdrachtgevers (nationaal en internationaal). Dit cursusjaar hebben vier teams van de Guido de Bres in het kader van het profielwerkstuk gewerkt aan een Worldschool-opdracht. 

In opdracht van het I&M (ministerie van Infrastructuur en Milieu) onderzochten Sifra van de Graaf en Damaris van Groningen hoe gelukkig jongeren zich voelen op onze school.
Nathaniël van den Hoek en Myrthe Lagerwaard schreven een marketingplan voor ecologische stenen in Oeganda. 
Cathalin Hamelink en Rebecca Hoogerwerf deden onderzoek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van een verzorgingsopleiding in Tanzania. 
Laurent de Geus en Julianne Eijmael ontwierpen in opdracht van Worldschool een werkende zaagfiets die kan worden toegepast op plekken in Burkina Faso waar geen elektriciteit voorhanden is. 

Sifra en Damaris presenteerden hun resultaten op het ministerie in den Haag, de andere drie teams mochten hun bevindingen delen tijdens het Worldschool Event in Castricum. Tijdens deze events waren alle opdrachtgevers aanwezig zodat de teams hun eindproducten persoonlijk konden overhandigden. De opdrachtgevers zijn zeer te spreken over de resultaten!