Nieuwsbrief Oeganda

Werkweek! We gaan op reis en onze eindbestemming is… Oeganda. De parel van Afrika. Twee weken lang hopen we met een groep van 15 personen, 13 leerlingen en 2 leraren, te verblijven op Noahs Ark, een kindertehuis opgericht door het Nederlandse echtpaar Buitendijk. 

Het doel van Piet en Pita Buitendijk is om de ruim 180 weggegooide, achtergelaten kinderen die hier verblijven een thuis te geven. Ze willen de kinderen een kans geven in de toekomst door het onderwijs dat wordt gegeven op zowel de kleuter- als de basisschool als het voortgezet onderwijs, maar bovenal hen ook het Woord van God mee te geven. Ons programma staat dan ook vol met huishoudelijk werk en lesgeven op school en op de zondagschool. Bovendien hebben we een jaar lang actie gevoerd voor Noahs Ark en we hopen het eindbedrag te overhandigen samen met de koffers vol kleren, knuffels en speelgoed. 

Naast het werken op Noahs Ark zijn er drie dagen waarop we meer van het land hopen te ontdekken door op safari te gaan in het Kidepo Valley National Park. 
We zullen u op de hoogte houden via het blog op onze website www.nl4uganda.nl. 
We hebben ontzettend veel zin om naar dit prachtige land te gaan!
Als u meer te weten wilt komen over de organisatie, neem dan gerust een kijkje op www.nacmu.nl.