Ondernemersontbijt & Reis IBC Kom over en help Moldavië

Vroeg opstaan voor school.
Niet vaak is een klas om zeven uur present. Was er iets mis die ochtend van 11 april? Nee, zeker niet!  Om 7.30 uur startte het ondernemersontbijt dat door de IBC-klas 4h9 werd georganiseerd. 

Weken van tevoren zijn er uitnodigingen verstuurd, cateraars gebeld, bloemen besteld, een pianist geregeld, en ga zo maar door. En dat alles met de kleine kanttekening: laat het zo veel mogelijk gratis zijn. Wat een uitdaging! Maar wat een succes werd het. 

Waarom dit ontbijt? Klas 4h9 zal D.V. donderdag 20 juni voor vijf dagen vertrekken naar Moldavië i.s.m. stichting Kom Over En Help. Hiervoor moet natuurlijk geld verzameld worden. Alle leerlingen wordt gevraagd naast de kosten € 500,- sponsorgeld binnen te krijgen. Er zijn verschillende acties georganiseerd, en deze klassenactie was er één van. De reis naar Moldavië staat in het teken van ondernemen; logisch natuurlijk met een IBC-klas. We gaan o.a. een ICT-bedrijf bezoeken van Nederlandse ondernemers. Daarnaast hebben we contact met christelijke jongeren daar en bezoeken we een kerk. Ook zal een dagopvang van stichting KOEH ons ontvangen. Het zal een indrukwekkende, confronterende en hopelijk inspirerende reis worden!

De ochtend van 11 april bezochten zo’n vijftig ondernemers onze school om daar een luxe ontbijt te nuttigen. Tijdens het ontbijt kregen ze informatie over KOEH, werden ze geïnformeerd over IBC door twee IBC-leerlingen en ook gaf Visser&Visser een zinvolle presentatie. Het mooiste was wel dat de cateraar uiteindelijk een uitgebreid diner veilde voor tien personen. 
En dat vroege opstaan, heeft dat iets opgeleverd? Een volmondig ‘ja’ is het antwoord: € 6.000,- is er opgehaald. Een fantastisch bedrag dat ten goede komt aan behoeftigen in Moldavië.