Ontdekmiddag

Dinsdag 20 november jl. stroomde de Marnix vol met leerlingen. Ruim 200 leerlingen uit groep acht zijn op onze school gekomen. Deze leerlingen hebben een hele middag kennis gemaakt met het voortgezet onderwijs. Samen met de basisscholen proberen wij de stap naar de Marnix voor de aankomende brugklasleerlingen zo klein mogelijk te maken. Deze middag heeft daarbij geholpen. Zo hebben de leerlingen voor het eerst de reis ondernomen naar de Marnix. Normaal gesproken zijn ze misschien tien minuten onderweg naar school, maar deze dag was dat even een stuk langer!

Ook hebben de leerlingen een zo realistisch mogelijk lesprogramma gevolgd. Ze hadden vijf lessen die ze twintig minuten lang volgden. Van bakken in de keuken, lessen Frans en geschiedenis tot tekenen. Spannend was het natuurlijk om telkens een andere docent te zien, maar vooral ook om bij het volgende lokaal te komen! Hoe wurm je jezelf tussen al die andere leerlingen en waar is het volgende lokaal eigenlijk? Gelukkig had elke groep een buddy. Deze buddy’s waren leerlingen uit de derde en vierde klas die al ruime ervaring hebben op de Marnix. Zij hebben de aankomende brugklassers vakkundig door de school heen geloodst.

Rond half vier was de middag voorbij. De leerlingen hebben de sfeer van een middelbare school kunnen  proeven. We hopen hen volgend jaar terug te zien als echte brugklasser op de Marnix!

M.L. den Hollander