Open dag

 

Op zaterdag 20 januari opende het Beroepencollege haar deuren voor toekomstige leerlingen. De eerste bezoekers stonden om half tien voor de deur. Ze werden welkom geheten door een directielid en in de aula werd er koffie/thee geschonken.


                                                                                     

 

Het personeel van het Beroepencollege probeerde tijdens deze dag een reëel beeld van het dagelijkse schoolleven te schetsen. Zo presenteerde het profiel Economie & Ondernemen zich op het schoolplein. Leerlingen hadden daar – als onderdeel van hun opleiding – een Winterfair georganiseerd, waar ze hun producten aan de man brachten. Hoewel het koud was, deden de leerlingen goede zaken.

In de techniekgang presenteerden zich de profielen Mobiliteit & Transport, Bouwen Wonen & Interieur en Produceren, Installeren & Energie. Het was leuk om te zien hoe de huidige leerlingen de toekomstige leerlingen uitleg gaven over hun afdeling.

Het profiel Zorg & Welzijn had een programma op het Zorgplein, waar de bezoekers voorlichting kregen over reanimatie.

De vakgroep Lichamelijke Opvoeding had in de gymzalen activiteiten georganiseerd. Bezoekers konden daar wandklimmen, mountainbiken en trampolinespringen.

Ook de andere vakgroepen hadden activiteiten bedacht om hun vak op een zo leuk mogelijke manier te presenteren. Zo konden leerlingen door het oplossen van raadsels uit een heuse escaperoom ontsnappen.

In de aula kregen de bezoekers voorlichting over de verschillende leerwegen binnen het Beroepencollege en de begeleiding die de school biedt, en konden ze bij de stand van Arriva navragen welke busverbindingen er zijn.

 

       

 

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde morgen. We hopen dat veel leerlingen enthousiast geworden zijn over het Beroepencollege en dat we na de zomervakantie veel nieuwe leerlingen mogen begroeten.