PWS-presentaties en behaalde prijzen

Enige dagen voor de lockdown was de school nog bevolkt met een grote hoeveelheid leerlingen en ouders. De reden: PWS-presentaties voor de Havo/Vwo-examenklassen. Het was weer een bijzondere avond met zeer uiteenlopende onderwerpen. Van Rusland tot koraalriffen bij Australië en van 5G naar de economie van het vroege Europa. Het was prachtig om te zien hoe de meeste jongeren zó goed in de materie zaten dat ze ogenschijnlijk zonder moeite allerlei vragen van hun belangstellende toehoorders konden beantwoorden.

Een bijzondere prestatie leverden twee leerlingen uit vwo-6. Namelijk Martin Janssen en Christiaan Oosterom (6V1). Zij  hebben de 1e prijs én de publieksprijs in de wacht gesleept met hun PWS. We feliciteren hen van harte met deze prachtige prestatie, evenals hun docent, H.I. Vermeulen.

Het PWS ging over duurzaam zaaien. Dat kan je doen door verschillende gewassen bij elkaar te zetten. De jongens hebben daar een robot voor ontwikkeld. Een combinatie van mechanische en informatica elementen. De prijsuitreiking vond op afstand plaats. Het is zeer de moeite waard om de prijsuitreiking nog eens te bekijken. Zie daarvoor https://vimeo.com/409805943/ac556dbda5.