Praktijkonderwijs 

Sinds januari werken wij met de bovenbouwleerlingen van het Praktijkonderwijs in een prachtig, nieuw pand aan de Max Gootelaan. Op deze locatie kunnen we met de leerlingen weer de mooiste projecten realiseren. Zo zijn de leerlingen, die de opleiding Groen volgen, dagelijks bezig in en rond Dordrecht tuinen aan te leggen en te onderhouden. Onder leiding van collega Flach werken de leerlingen aan hun ontwikkeling. Ook de terreinen van de Marnix en Guido de Brès worden door onze leerlingen bijgehouden.

Onze leerlingen leren ook te werken met machines en kunnen hun certificaat 'Werken met de motorkettingzaag' en 'Werken met de bosmaaier' halen. Ook het VCA-certificaat en het certificaat 'Werken met de vorkheftruck' behoren tot de mogelijkheden. Waardevolle, officiële certificaten waar ze in de praktijk wat mee kunnen.

Naast de Groenafdeling hebben we ook de afdeling Techniek. Hier worden, onder leiding van collega Van Willigen, mooie producten van gebruikt steigerhout, Douglas hout of andere houtsoorten gemaakt. Wilt u iets laten maken, maar weet u niet precies hoe? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder. Ook als u al een idee hebt, bent u bij ons van harte welkom. Onze leerlingen leren op deze manier samenwerken, nauwkeurig werken, zich houden aan de maatvoering enz. Mooi is ook dat het eindproduct bij de klant wordt gebracht of door de klant wordt opgehaald. Dat geeft veel waardering.

Naast al dit moois hebben we ook nog de winkel Profijt. Hier kunt u drie dagdelen terecht voor kwalitatief, goede, gebruikte kleding voor een lage prijs. De winkel wordt gerund door vrijwilligers en leerlingen die interesse hebben in verkoop. Kom gerust een keer langs in ons mooie pand aan de Max Gootelaan 56 in Dordrecht. De winkel is maandagochtend, dinsdagmiddag en woensdagochtend open.

J.F. Molenaar
JFMolenaar@wartburg.nl of 078-6182399