Samenwerking Revius en Lyceo

 

Huiswerkbegeleiding en bijles

Wartburg College locatie Revius biedt samen met Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen.

Even voorstellen…
Namens Lyceo stel ik me graag aan u voor. Ik ben Annemieke de Ruiter en ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de begeleiding vanuit Lyceo op de Revius. Ik ontmoet u graag op één van de ouderavonden die vanuit de school worden georganiseerd, maar u kunt uiteraard ook een afspraak met mij maken.

Effectiever huiswerk maken
Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zij belangrijk vinden. Lyceo helpt daarbij. Onze huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Dit doen we met onze Lyceo Leren Leren© methode; een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers.
Lyceo biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14:00 tot 18:00.

Moeilijke vakken worden weer leuk met Bijles
Naast huiswerkbegeleiding bieden wij ook één op één begeleiding aan in de vorm van bijles. Voor kinderen die moeite hebben met een specifiek schoolvak of achterlopen met de lesstof. Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en uw kind beter presteert.

ToetsWeekOpvangKlas
Wanneer leerlingen geen langdurige hulp nodig hebben, maar het wel fijn vinden om rondom de toetsweek extra hulp te krijgen, is de ToetsWeekOpvangKlas een goede oplossing. De TWOK is een lichte vorm van huiswerkbegeleiding die gegeven wordt in de week voor en tijdens de toetsweek. De leerling krijgt dan een rustige plek om te leren, krijgt hulp bij het plannen en kan vragen stellen over de stof.

Begeleiding van Lyceo in het kort
Bij Lyceo is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Tijdens het intakegesprek maken we samen een plan van aanpak. Ook werken we samen met de school en hebben regelmatig contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.

We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

Kortingsactie
Voor alle leerlingen die in de maand november nieuw aangemeld worden, hanteren wij een korting van 15% op de eerste volledige maand huiswerkbegeleiding of bijlesstrippenkaart.

Meer informatie?
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u bij mij terecht. U kunt mij telefonisch bereiken op: 06-12644854 en per e-mail via: annemieke.deruiter@lyceo.nl

Examentrainingen

Lyceo biedt ook examentrainingen aan. De examentraining van Lyceo zorgt ervoor dat uw zoon/dochter optimaal wordt voorbereid op de examens. Alle stof wordt herhaald en er wordt samen met uw zoon/dochter gekeken naar de onderdelen waar hij/zij moeite mee heeft. Met een Lyceo Examentraining gaat uw kind vol vertrouwen het examen in.

Bewezen effectief voor alle vakken en alle niveaus
Als enige aanbieder in Nederland laat Lyceo het effect van de examentrainingen wetenschappelijk toetsen door een onafhankelijke partij: SEO Economisch Onderzoek, gelieerd aan de Universiteit van Amsterdam. Leerlingen die een examentraining van Lyceo hebben gevolgd scoren gemiddeld 0,9 punt hoger op het eindexamen. 

Onafhankelijke methode en lesmateriaal
Lyceo werkt met eigen ontwikkeld lesmateriaal dat elk jaar, in samenwerking met hogescholen en universiteiten, geheel wordt vernieuwd en aangepast.

Inschrijven
De examentrainingen vinden plaats op 29 en 30 april. Een examentraining duurt twee dagen. Inschrijven kan via www.lyceo.nl/wartburgrevius. Dankzij het gereduceerde tarief kan uw zoon/dochter een havo/vwo examentraining volgen voor 180 euro en een vmbo examentraining voor 155 euro. Wij raden u van harte aan niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek.

Locatie
De examentrainingen vinden plaats op het Wartburg College, locatie Guido- de Brès en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Meer informatie
Bent u benieuwd hoe een examentraining van Lyceo eruit ziet? Klik dan hier.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl.