Schoolavond Schepping en Evolutie

Maandag 26 november is er op de Guido een toerustingsavond geweest over schepping en evolutie. Het onderwerp van deze avond was "Adam, waar kom je vandaan?". Het geheel werd georganiseerd door Sanne en Willianne (6v3), twee leerlingen van onze school.

Op deze avond gaven Cees Dekker en Marc de Vries een lezing over verschillende kanten van dit onderwerp. Zij voorzagen de aanwezige leerlingen, docenten en andere belangstellenden van achtergrondinformatie en prikkelende uitspraken.

  

Na de pauze presenteerden Sanne en Willianne de resultaten van de enquête die zij onder docenten en leerlingen hadden uitgezet. De resultaten hiervan waren af en toe best verrassend, zowel voor de leerlingen zelf als ook voor het publiek.

Het laatste onderdeel van de avond bestond uit een paneldebat. In de pauze mochten vragen ingediend worden. Vanwege de vele vragen is er een aantal uitgekozen en voorgelegd aan de panelleden. De sprekers en drie leerlingen, Daniël, Jaap en Jan, gingen met elkaar in debat en ook vanuit het publiek kwamen er hier en daar nog wat reacties.

   

Aan het einde van de avond zijn er diverse bedankjes uitgereikt en werd de avond afgesloten. Wat over bleef was een herinnering aan een geslaagd profielwerkstuk en genoeg om over na te praten. Een discussie over zo'n immens onderwerp eindigt namelijk niet als de avond afgelopen is. Die zal nooit eindigen. Het doel van het PWS is in ieder geval bereikt. We hebben mensen na laten denken over dit onderwerp en hen voorzien van informatie over deze discussie. We hopen dat mensen zich, mede dankzij deze avond, een goed onderbouwde mening kunnen en willen vormen. Want Adam, waar kom je eigenlijk vandaan?

Willianne van Asperen en Sanne Zwemer,
leerlingen 6v3