Skills Talents 2018-2019

Wie wil daar nu niet aan meedoen! September vorig jaar werden we uitgenodigd door Skills Talents om onze leerlingen van leerjaar 4 in een vakwedstrijd te laten strijden tegen leeftijdsgenoten van andere scholen.

Profiel PIE (Produceren, Installeren & Energie) heeft daarvoor op Beroepencollege De Swaef een voorronde georganiseerd. De jongens die hun installatieopdracht het best hadden uitgevoerd, zijn geselecteerd om onze school te vertegenwoordigen tijdens de provinciale wedstrijd.

Skills Talents kijkt of de jongens en meiden de opdracht goed uitvoeren. Maar dat is niet het enige. Er wordt ook gelet op samenwerking, veilig en gestructureerd werken, een planning maken, schema’s tekenen en het schoonhouden van de werkplek.

Maandag 21 januari werd de provinciale wedstrijd gehouden. Al vroeg waren André de Groot, Ardin Pakvis en Ernst den Haan op school om hun gereedschap op te halen, waarna we vertrokken naar een vestiging van het Techniek College in Rotterdam.

Zes andere teams uit de provincie waren daar ook aanwezig om hun beste kunnen te laten zien. De begeleiders mochten tijdens de wedstrijd, die twee uur duurde, van een afstandje toekijken. Het was mooi om te zien hoe fanatiek de jongens in teamverband hun opdrachten uitvoerden!

De opdracht bestond uit een elektrische schakeling, de installatie van een waterleiding en het maken en monteren van twee stalen beugels. Na de gestelde tijd hadden twee teams hun opdracht klaar en was hun werkplek opgeruimd. De andere teams hadden nog wat kleine restpunten, maar ook hun installatie zag er netjes uit.

Na langdurig beraad van de jury, was daar eindelijk de prijsuitreiking. Een spannend moment, waar iedereen reikhalzend naar uitkeek. Het team van Beroepencollege De Swaef is als tweede geëindigd!

We mogen terugzien op een heel leuke en leerzame ervaring en hopen volgend jaar weer mee te doen!

Vaksectie PIE


Ook drie leerlingen van profiel Zorg & Welzijn hebben deelgenomen aan de provinciale kampioenschappen van Skills Talents. Tijdens de wedstrijd op school kwamen Jelinde Penning, Jantine van Eck en Inge Koolmees als winnaars uit de bus. Vrijdag 15 februari hebben zij nog een keer geoefend met allerlei praktische vaardigheden en kregen ze tips om de wedstrijd met andere VMBO-leerlingen in Den Haag aan te gaan.

Op 18 februari gingen zij met mevr. Lemmen en mevr. Barendrecht naar het Mondriaan College in Den Haag om deel te nemen aan de provinciale wedstrijd van de VMBO-scholen in Zuid-Holland. Er waren acht teams van drie leerlingen aanwezig. Tijdens deze wedstrijd hebben de Z&W-leerlingen een draaiboek gemaakt voor een activiteit en hebben zij verschillende praktische vaardigheden uitgevoerd. Er was ook een Lotus-slachtoffer aanwezig, waarbij zij EHBO moesten verlenen.

Na een spannende wedstrijd oordeelde de vakjury dat onze leerlingen de 3e prijs in ontvangst mochten nemen! Een uitstekend resultaat, waar de leerlingen en begeleiders heel blij mee zijn.

Vaksectie Zorg & Welzijn