Terugblik Open Lessen

Wat een boel extra energie was er op 9 en 10 november voelbaar in de school! Wat wil je: bijna 400 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen kwamen locatie Guido de Brès eens vanbinnen bekijken en lessen volgen. Een voorproefje van wat er voor wellicht velen na de zomervakantie te wachten staat.Al zoekend kwamen ze binnen. Na de ontvangst verspreidden ze zich door de school en kwamen in klassen terecht waarin zich ook leerlingen van andere basisscholen bevonden. Dat kwam omdat iedereen op het verwachte niveau was ingedeeld. Er werd genoten van vier goede, inhoudsvolle en interactieve lessen. Dat varieerde van gym tot muziek, van proefjes in het laboratorium tot stevige wiskunde en verschillende talen. Kortom: er werd kennisgemaakt met veelzijdigheid, inhoud en niveau. 
De evaluaties waren enorm positief en nodigen uit om hiermee door te gaan. Op de vraag wat leerlingen leuk aan de lessen vonden, viel op dat de leerlingen de enthousiaste docenten erg waarderen en dat er in korte tijd zoveel geleerd is. De basisschooldocenten vonden het ook prettig om eens op het voortgezet onderwijs in de keuken te kunnen kijken.
De doelen die we ons hadden gesteld, namelijk bewustwording van het keuzeproces, kennismaking met de Guido de Brès als school en in gemengde groepen van verschillende basisscholen aan de slag, hebben we zeker gehaald. Dat was mogelijk door de enthousiaste inzet van het personeel en de goede samenwerking met de basisscholen.