Terugblik Wartburg Ondernemersdag

Op woensdag 10 oktober vond de eerste Wartburg Ondernemersdag plaats. Al onze (potentiele) stagebedrijven werden voor deze middag uitgenodigd om de banden met het bedrijfsleven verder te versterken, met als thema: Ondernemen in een veranderende markt; waar werkt onze leerling in 2025?

Na een lunch op locatie Marnix vertrokken we met de groep ondernemers naar de Duurzaamheidsfabriek, eveneens op het leerpark te Dordrecht. Inspirerende verhalen over vernieuwing en innovatie en de eisen die dat aan het onderwijs stelt, stonden centraal. Rein Meester en Jan Lokker (beide van de Duurzaamheidsfabriek) leidden de groep rond door de Duurzaamheidsfabriek afgewisseld met korte workshops, o.a. virtueel lassen met augmented reality. We ontvingen concrete feedback van de ondernemers om de verbinding tussen school en bedrijfsleven verder te versterken.

De locaties presenteerden deze middag concrete plannen hoe de ondernemers het onderwijs kunnen ondersteunen, van stofjas tot stageplaats en van camera tot CNC Frees. Onder diverse ondernemers is veel bereidheid om concreet meer met ons te gaan doen. We kijken terug op een geslaagde start van activiteiten richting het bedrijfsleven.