Thema-avond ‘Genotsmiddelen’

Of je nu leerling, ouder of mentor bent: iedereen heeft te maken met het thema ‘genotsmiddelen’. Hoe gaan we daar met elkaar nu op een goede manier mee om? Op woensdagavond 28 november jl. hebben leerlingen, ouders en mentoren van leerjaar 3 hier samen over nagedacht.

Door middel van een quiz met allerlei vragen en stellingen werden we warm gemaakt voor het programma. Directeur C.J. Hoekman verhelderde vervolgens de afspraken die we op school hebben als het gaat om alcohol, roken en drugs en benadrukte hierbij dat we deze afspraken hebben, omdat we samen zorg dragen voor een veilig klimaat op school.

Na de pauze speelden de leerlingen met hun klas een spel, waarin ze een mening moesten vormen over stellingen rondom het thema. Als ze er niet uit kwamen, probeerden ze met elkaar een compromis te vinden. In meerdere opzichten leerzaam! Ouders luisterden ondertussen naar een lezing van Dineke Groeneveld. Zij is werkzaam als systeemtherapeut bij Eleos en nam ouders mee in hun rol met betrekking tot ‘genotsmiddelen’. Ze benoemde op welke signalen we kunnen letten als het gaat om het welbevinden van onze jongeren en leerde ons een aantal ‘b’s’ die aangeven wat onze jongeren nodig hebben van hun ouders: bidden, bereikbaar zijn, beschikbaar zijn, betrouwbaar zijn en begrenzing. Al met al een avond vol inspiratie! Mocht u benieuwd zijn naar Dineke’s lezing? Mail dan even naar asmbakker@wartburg.nl, dan sturen we u graag de link met de video-opname.