Twaalfde Groot Leerpark Dictee

Donderdagavond 19 maart is het weer zover. De deuren van het Wartburg College, locatie Marnix gaan open voor: het twaalfde Groot Leerpark Dictee!
Dat het dictee dit jaar is geschreven door een trouwe deelneemster, Marjanne van Wijngaarden, vinden we geweldig. Zij heeft meerdere keren een prijs in de wacht gesleept. Dit jaar zit ze aan de andere kant van de zaal en zal ze haar mooie dictee voorlezen. We verklappen vast iets over de inhoud. Het dictee heeft als thema: 75 jaar bevrijd! Ook door een taalevenement als het Groot Leerpark Dictee willen we onze bevrijders eren en aandacht vragen voor de vrijheid waarin we nu al zo lang mogen leven.

Voor iedereen ligt er een pen en een invulblad klaar. Geen lamme hand van het schrijven aan het eind van de avond; we maken gebruik van een invuldictee. Andere resultaten dan die van de winnaars worden niet openbaar gemaakt. Aan het eind van de avond krijgt u uw dictee mee naar huis. Kom gezellig met een vriend of vriendin en waag een poging. De koffie staat vooraf en in de pauze klaar. Na afloop is er nog gelegenheid voor napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Ons dictee staat bekend vanwege de gezellige sfeer. Veel mensen uit het onderwijs, maar ook uit de politiek, buurtbewoners en natuurlijk de leerlingen van de verschillende scholen. Er zijn verschillende categorieën waarin een prijs verdiend kan worden. Daarnaast gaat de wisselbokaal naar de winnende school en voor de deelnemer die de minste fouten in het dictee maakt, is er een mooi sculptuurtje. De jury bestaat uit o.a. Kees van der Zwart (docent Nederlands op het Da Vinci College en schrijver van het eerste en tiende Groot Leerpark Dictee) en Herman den Hollander, directeur Wartburg College, locatie Marnix.
Schrijf u in tot uiterlijk maandag 16 maart via infomarnix@wartburg.nl  

Donderdagavond 19 maart 2020 
Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.00 uur)
Wartburg College, locatie Marnix
Prof. Waterinklaan 41, 3312 KM Dordrecht