Tweedaags bezoek Parijs met 4 mavo 

Elk jaar maken de examenleerlingen van de mavo een 24-uurs reis naar Parijs. Tijdens deze dag hebben wij de highlights van Parijs bezocht: Arc de Triomphe, Champs-Elysées, Louvre, Notre Dame, Sacré Coeur, Eiffeltoren en optimaal de Parijse sfeer geproefd. Parijs blijft een indrukwekkende stad met veel historie. De leerlingen hebben genoten van alle nieuwe indrukken en van het mooie weer. 

Dit jaar zijn wij met de leerlingen die ervoor gekozen hebben om examen te doen in Frans, een dag extra naar Parijs geweest. Naar aanleiding van een leestekst over Versailles hebben wij de leerlingen deze extra dag aangeboden om gedurende die dag het paleis van Versailles te bezoeken. 

Na de boottocht op de gezamenlijke dag met heel de mavo, zijn wij met de overige leerlingen naar het hostel gegaan om daar een korte nacht door te brengen. De volgende dag zijn wij op weg gegaan naar Versailles. Dit ligt buiten de stad Parijs en het is interessant om tijdens die reis allerlei verschillende wijken te zien. Versailles zelf is en blijft indrukwekkend. Alle pracht en praal van de Franse koningen is daar nog ruimschoots zichtbaar. Zowel aan de buitenkant van het paleis als aan de binnenkant. 

Na het paleis bezichtigd te hebben, zijn wij de tuinen van Versailles gaan verkennen. Deze zijn enorm uitgestrekt en vrijwel symmetrisch aangelegd. Het was deze dag ontzettend mooi weer. Daarna zijn wij teruggereisd naar Parijs om daar kort het park Monceau te bezoeken en te eten in een gezellige, Franse bistro. Op de foto bevinden wij ons in het kleurrijke park Monceau. Met de Thalys zijn wij naar Rotterdam teruggegaan. Moe maar voldaan zijn wij weer aangekomen in Nederland. De tweede dag was een mooie afsluiting voor onze examenkandidaten van hun Franse opleiding.