Uitslag verhalenwedstrijd 2019

Tien inzendingen waren er dit jaar van leerlingen die meedongen naar een prijs in de Guido-verhalenwedstrijd. Relaties is een belangrijk thema voor onze leerlingen, getuige de thema’s van veel verhalen. En ook het geloof speelde in verschillende verhalen een niet onbelangrijke rol.

De winnaar van de bovenbouw is geworden Kirsten van Werd uit 4v1 en die van de onderbouw Mariëlle den Boer uit klas 1ato1. Een derde prijs was voor Liza Kraaijeveld uit 5h1.

Kirsten schreef ‘Met Kerst ben ik weer thuis’, een verhaal naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis op Kerstavond 1914 in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog.

Een goed verhaal geeft je als lezer het gevoel dat je erbij bent als het gebeurt en dat is wat dit verhaal doet!

De inzending van Mariëlle heet ‘Keuzes’ en gaat over een meisje dat moet kiezen tussen wonen bij haar vader of haar moeder, een bijna onmogelijke taak. Een goed verhaal is authentiek en dat is dit!

Het verhaal van Liza Kraaijeveld was in het Engels geschreven. Je maakt mee hoe de ik-figuur eerst de dood zoekt, hem daarna probeert vóór te blijven, maar tenslotte toch moet zwichten. Het einde is heel verrassend!

Donderdag 7 maart hebben de dames hun prijs uit handen van de jury in ontvangst genomen in de mediatheek.

Meiden, van harte gefeliciteerd!