Uitslag verhalenwedstrijd 

Maar liefst 11 inzendingen waren er dit jaar van leerlingen die meedongen naar de eerste, tweede of derde prijs in de Guido- verhalenwedstrijd. Spannend, humoristisch, aangrijpend, verrassend… Verschillend waren de verhalen zeker! Er waren echt goede verhalen bij, die bijna professioneel aandeden. De jury stond voor de lastige opgave een top drie te bepalen en de winnaar werd… Annelinde Marck! 

Annelinde (3gto1) schreef ‘Verbroken onschuld’, een verhaal met perspectiefwisselingen. De vertelstemmen klinken tot het einde geloofwaardig. Het verhaal is opgebouwd uit mooie zinnen en loopt goed, door zorgvuldig woordgebruik.  

De tweede en derde prijs waren voor Marit Koelewijn (3ato1) en Lidewij van Wetten (1ato1). 
De inzending van Marit heet ‘Niets is wat het lijkt’. Marit heeft een heel dynamische schrijfstijl, en weet door een overvloed aan beelden de lezer gelijk het verhaal in te trekken. Het verhaal is heel zintuiglijk en realistisch, een overtuigend geheel. 
Lidewij schreef een verhaal over de drieling Vivian, Samantha en Isabel. Lidewij weet hoe een realistisch verhaal moet klinken: de dialogen en klassensituaties doen heel echt aan. Veelbelovend als je zo jong al zo kunt schrijven. Donderdag 22 maart hebben de dames hun prijs uit handen in ontvangst genomen.  
Meiden, van harte gefeliciteerd! 

Tenslotte willen wij de naam van Sander Droogendijk (3ato1) noemen. Zijn verhaal, 'Verstrikt in wit', is een heel origineel en goed verhaal, spannend verteld in een mooie stijl. Sander is een veelbelovende schrijver en hoewel hij net buiten de prijzen viel, verdient hij zeker een eervolle vermelding!