Winnaar spannende voorleeswedstrijd brugklassen

Op 22 januari jl. was de voorleeswedstrijd voor de brugklassen in de aula. Deze wedstrijd is onderdeel van het project Read2Me van de openbare bibliotheken.

Mark-Jan Lurkin (1h4) las ons een spannend stuk voor uit het boek ‘Try again’, Roos van de Bosch (1h2) las voor uit ‘De jongen van het Achterhuis’ en Anna Griep (1m1) las uit het boek ‘Je bent mijn moeder niet’. Allemaal wisten ze ons mee te nemen in de spanning van het verhaal, maar Roos was toch echt de winnaar!
Leendert van Wezel was uitgenodigd om te vertellen over zijn werk als schrijver. Hij las eerst een fragment voor uit zijn boek ‘Nynke’. Zo waanden we ons in de kerker van Goedereede waar Nynke gevangen zat op verdenking van hekserij en haar broer een laatste poging deed om haar te verlossen.
In zijn jonge jaren las Leendert het boek ‘Het geheimzinnige eiland’ van Jules Verne. Het was een openbaring om te ontdekken dat je alles op kunt schrijven wat je bedenkt!
Verder voerde hij ons mee naar de boeken die hem geraakt hadden van C.S. Lewis en Marten Toonder. 
Hij gaf ons de tip: Lees eens een boek waar je je de eerste bladzijden doorheen moet bijten. Je kan een boek in je handen hebben wat je raakt of waardoor je anders over dingen gaat denken.
Je kunt niet altijd chips eten (het makkelijke leesvoer), eet ook eens een paar spruitjes (boeken waar je je doorheen moet bijten).
Ze smaken vast naar meer!