Worldschool-opdracht

Worldschool is een netwerk dat leerlingen op middelbare scholen in contact brengt met échte opdrachtgevers (nationaal en internationaal). Dit cursusjaar hebben vier teams van de Guido de Bres in het kader van het profielwerkstuk gewerkt aan een Worldschool-opdracht.

In opdracht van stichting ‘KROY’ schreven Noëlle Boer, Jannieke den Breejen en Nienke Keyzer een advies voor het ontwerpen van een biogasinstallatie in de Dominicaanse Republiek.

Jorine Corbijn, Hannah Jabaaij en Sophie de Vries voorzagen stichting ‘Nninaolugero’ (Uganda) van concrete tips en tools om effectief samen te werken in een intercultureel team.

Lotte Plaisier en Elleke Wemmers brachten in opdracht van stichting ‘Backup Uganda’ een advies uit over hoe de situatie van Oegandese kinderen met ‘learningchallenges’ kan worden verbeterd.

Gerdien Heistek en Nadia Huisman ontwierpen een animatiefilm in opdracht van ‘Adamfo Ghana’ als promotiemateriaal voor het werk dat deze stichting doet voor straatkinderen.

De opdrachtgevers waren namens de stichtingen bij de presentaties aanwezig, de leerlingen konden hun eindproducten persoonlijk overhandigen. Alle opdrachtgevers zijn zeer te spreken over de resultaten!